Over ons Het milieu

Het milieu

Als een voedselbedrijf zijn we afhankelijk van een volledige en betrouwbare voorziening van granen, water en energie. Het is in ons eigen belang, de belangen van jouw familie, evenals die van de planeet om alle middelen verstandig te gebruiken om elke dag geweldig te maken.

Iedere dag wordt Kellogg's een beetje duurzamer

Iedere dag wordt Kellogg's een beetje duurzamer. Onze Chief Sustainability Officer en de Social Responsibility Committee van onze raad van bestuur zorgen ervoor dat we op de juiste koers blijven. Zij bieden richtlijnen voor de herkomst van onze producten, waaronder de landbouwproducten, en stellen meetbare doelen voor de reductie van onze uitstoot, water- en energieverbruik en afvalverwerking.

Lees meer informatie in ons MVO-rapport

Duurzame productie

Het is voor Kellogg's belangrijk waar de ingrediënten vandaan komen. Alle tarwe die we gebruiken, is afkomstig van lokale boerderijen. We werken samen met lokale boeren en molenaars voor de ondersteuning van duurzame landbouw. Zo bieden we de beste producten aan.

Niet zomaar een doos

De allereerste doos die W.K. Kellogg meer dan 100 jaar geleden vulde, bestond volledig uit gerecycled materiaal. Tegenwoordig worden bijna al onze productdozen gemaakt van 100% gerecycled karton, wat beter is voor het milieu. Jij kunt hierbij helpen. Al onze productdozen kunnen worden gerecycled, zelfs onze ontbijtgranenzakken kunnen worden gerecycled bij veel lokale recyclepunten en de grotere supermarkten. Zo draag jij ook je steentje bij.

Zorgvuldig waterverbruik

Bij Kellogg, houden we nauwlettend en zorgvuldig waterverbruik in de gaten en erkennen de noodzaak om water verstandig te gebruiken. Om een positieve impact op het milieu te hebben; willen we zoveel mogelijk water te besparen.

Om een positieve impact op het milieu te hebben; willen we zoveel mogelijk water te besparen

Lager energieverbruik

We zijn met grote en kleine stappen bezig ons energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen over de hele wereld te reduceren. Kellogg probeert de CO2-voetafdruk elk jaar verder te verlagen door het energieverbruik van onze fabrieken te verlagen en onze ingrediënten op duurzame manier te transporteren.

Focus op afval

We hebben al heel veel bereikt op het gebied van duurzame afvalverwerking, maar we zijn pas tevreden als we nóg minder afval storten.

Meer informatie over onze wereldwijde milieumaatregelen en -ontwikkelingen

Resultaten en de toekomst

Lees hoe we ons effect op het milieu verlagen en welke doelen we voor onszelf hebben opgesteld.

Lees ons MVO-rapport

Delen