JUST AS DELICIOUS 30% LESS SUGAR

NIEUW RECEPT

Coco Pops nu met een nog beter recept

Coco Pops komt met een nieuw recept op de proppen: 30% minder suiker* en net zo lekker!

 

De fans van Coco Pops vertelden ons dat ze dol waren op de heerlijke chocoladesmaak van Coco Pops, maar graag minder suiker zouden verbruiken. En we hebben naar hen geluisterd! We hebben het verrukkelijke recept van Coco Pops nog verbeterd en het suikergehalte verminderd, maar zonder naar kunstmatige zoetstoffen te grijpen. Ook hebben we de hoeveelheid cacao verhoogd om die heerlijke chocoladesmaak, waaraan onze jonge consumenten zo verslingerd zijn, te behouden.

30% minder suiker*, wat betekent dat?

De bewering ‘30% minder suiker’ verwijst naar het totale suikergehalte van Coco Pops in vergelijking met andere kinderontbijtgranen met chocoladesmaak. Om deze bewering hard te maken, hebben we gegevens verzameld over de hoeveelheid suikers in het hele marktaanbod van kinderontbijtgranen met chocoladesmaak.

 

Voortaan bevat Coco Pops dus minstens 30% minder suiker dan andere kinderontbijtgranen met chocoladesmaak die op de markt aangeboden worden.
Om deze vergelijking te onderbouwen, deden we een beroep op de commerciële gegevens van het marktstudiebureau IRI, dat een overzicht opstelde van de producten van de categorie kinderontbijtgranen met chocoladesmaak. Alle producten van deze categorie, opgenomen in onze vergelijkende studie, waren goed voor 96,5% van het verkoopvolume op het ogenblik van de studie.
Het totale suikergehalte voor 100 g werd berekend op basis van controles van verpakkingen in winkels en aan de hand van de gegevens gepubliceerd op de websites van fabrikanten en verdelers. De informatie werd verzameld in november 2017 en opnieuw gecheckt in januari 2018.
Met 17 g suikers per 100 g bevat Coco Pops dus 30% minder suikers dan het gemiddelde van de kinderontbijtgranen met chocoladesmaak, dat 26 g per 100 g bedroeg (een globaal verschil van 35% dus).

VERGELIJKING VAN DE VOEDINGSWAARDE

Sugar reduction in Coco Pops Sugar reduction in Coco Pops

En concreet?

Wat betekent ‘30% minder suiker dan andere kinderontbijtgranen met chocoladesmaak’ nu precies?

  • Ongeveer een derde minder suikers

  • 5,1 g per portie van 30 g, wat overeenkomt met 1 koffielepel suiker

  • Een verschil van gemiddeld 11 g suiker per 100 g ontbijtgranen

  • 2,7 koffielepels suiker minder per 100 g (lepels van 4 g)


Coco Pops bevat voortaan 17 g suiker per 100 g, dat is 5,1 g per portie van 30 g, wat overeenkomt met 1 koffielepel suiker per portie.

 

*Bron: 30% minder suiker dan het gemiddelde suikergehalte van andere kinderontbijtgranen met chocoladesmaak. IRI NL 2017.

 

**DOOR OUDERS AANBEVOLEN RECEPT - Bron: onafhankelijk onderzoek door MMR, maart 2018. De meerderheid van de ouders in FR, BE en NL keurt het nieuwe Coco Pops-recept goed voor hun kinderen. Online enquête bij 600 consumenten.

BEKIJK HET VOLLEDIGE AANBOD VAN COCO POPS

[Nessun risultato trovato]