Onze mijlpalen

Onze mijlpalen

Sinds de uitvinding van Corn Flakes meer dan 100 jaar geleden tot op de dag van vandaag, is Kellogg's zijn producten blijven verbeteren om van elke ochtend een succesvolle ochtend te maken.

 

Onze mijlpalen

Tijdens een (gelukkig) mislukte poging om granola te maken

 

1898 — Tijdens een (gelukkig) mislukte poging om granola te maken, zorgden onze oprichter, W.K. Kellogg, en zijn broer, Dr. John Harvey Kellogg, voor een doorbraak op ontbijtgebied toen ze per ongeluk tarwepitten verwerkten. W.K. bleef experimenteren totdat hij maïs verwerkte en het heerlijke recept voor Kellogg’s Corn Flakes bedacht.

 

1906 — W.K. Kellogg opende de 'Battle Creek Toasted Corn Flake Company' en nam voorzichtig de eerste 44 werknemers aan. Samen produceerden zij de eerste lading Kellogg’s® Corn Flakes® en realiseerden ze W.K.’s idee voor een heerlijk en gezond ontbijt.

 

Kellogg’s All-Bran

 

1915 — Kellogg introduceerde Bran Flakes, de eerste vezelrijke ontbijtgranen. Slechts één jaar later kwam Kellogg’s® All-Bran™ op de markt.

1922 – Kellogg’s wordt nu ook in heel Nederland verkocht

1923 — De Kellogg Company deed nog een gedurfde zet door als eerste in de voedingsmiddelenindustrie een diëtist in de arm te nemen. Mary Barber richtte de Kellogg’s Home Economics Department op en definieerde welk aandeel verschillende voedingsmiddelen hebben in een gezond eetpatroon.

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren producten van Kellogg's alleen verkrijgbaar in het noorden en het midden van Engeland

 

1940 — Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren producten van Kellogg's alleen verkrijgbaar in het noorden en het midden van Engeland. Kellogg produceerde Wheat Flakes en Wheat Krispies om Groot-Brittannië tijdens de oorlog van eten te voorzien. Deze merken waren wegens importbeperkingen gemaakt van binnenlands tarwe en zijn nu allang van de markt verdwenen.

Jaren 50 — Kellogg’s introduceert Special K en Kellogg’s Frosties.

1969 — De Kellogg Company had de eer om de legendarische Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins van ontbijt te voorzien tijdens hun grensverleggende reis naar de maan in de Apollo 11.

Jaren '80 – Kellogg’s introduceert een reeks nieuwe producten.

1997 — We openden het W.K. Kellogg Institute for Food and Nutrition Research, waar voedingswetenschappers en -deskundigen heerlijke en gezonde voedingsmiddelen maakten van voedzame granen en andere ingrediënten.Kellogg’s richt ontbijtclubs op op Britse scholen om ieder kind een goede start van de dag te bieden

2000 — Kellogg’s richt ontbijtclubs op op Britse scholen om ieder kind een goede start van de dag te bieden. We beginnen onze tienjarige samenwerking met de Amateur Swimming Association om meer kinderen aan te sporen om te gaan zwemmen

2010 — We verwijderen 30% zout uit onze populairste ontbijtgranen zoals Corn Flakes en Rice Krispies zodat gezinnen minder toegevoegd zout binnenkrijgen. Ontbijtgranen van Kellogg’s bevatten nu de helft minder zout dan tien jaar geleden.


2011 – Kellogg’s voegt vitamine D toe aan alle ontbijtgranen voor kinderen om rachitis tegen te gaan.

Heden — We voldoen met trots aan de waarden die W.K. Kellogg langer dan 100 jaar geleden heeft bijgebracht. Maar nu doen we dat in 180 landen over de hele wereld. We voorzien jou en jouw gezin nog steeds van een gezond ontbijt voor een gezonde toekomst en we verwerken de maïs nog altijd zoals W.K. Kellogg dat deed in 1898. Op die manier smaakt het gewoon het beste.

Zie onze advertenties van vroeger

Delen