De voordelen van vezels

De voordelen van vezels

Een voedingspatroon rijk aan vezels is goed voor de gezondheid en sterk aanbevolen door diëtiste. Sommige voedingsvezels hebben specifieke voordelen op de gezondheid, zoals tarwezemelenvezels, die de darmptransit bevorderen*, door bij te dragen aan een vergroting van de fecale bulk.*

Ondanks het bewijs van sommige gezondheidsvoordelen van vezels eet de meerderheid van de bevolking niet genoeg vezels per dag.

Maar hoeveel vezels hebben we precies nodig?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vezels is gebaseerd op geslacht en leeftijd. De aanbevolen hoeveelheid voor volwassen is 25 gram vezels en 15 gram voor kinderen tussen de vijf en tien jaar. Hoewel het in de eerste instantie niet moeilijk lijkt om aan deze aanbevolen hoeveelheden te komen, blijkt dat veel mensen 50% meer vezels moeten consumeren om aan deze gezondheidsrichtlijnen te voldoen.

Ter verduidelijking: één schaaltje (30 gram) All-Bran Flakes van Kellogg's levert 4,5 gram vezels. Dat is zeker een goed begin maar het is slechts 18% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een volwassene. Daarom is het voor de gezondheid belangrijk om ook tijdens de andere maaltijden op je vezelinname te letten.

De vezels in tarwezemelen bevorderen de stoelgang. Probeer ten minste 10 gram tarwezemelen per dag binnen te krijgen. Bijna alle All-Bran-producten zijn een goede bron van vezels uit tarwezemelen.

Bijna alle All-Bran-producten zijn een goede bron van vezels uit tarwezemelen

 

Volkorenproducten voor ons

Volkorenproducten voor ons

We weten allemaal dat we minder vet, zout en suiker en meer groenten en fruit moeten eten. Maar wist je dat we eigenlijk ook meer volkorenproducten zouden moeten eten?

Wat zijn volkorenproducten eigenlijk?

Bepaalde granen zoals tarwe, gerst, rogge en haver bestaan uit drie componenten: Meellichaam, kiem en zemelen.

Volkorenproducten bevatten alle drie deze componenten. Samen vormen deze onderdelen een rijke bron van voedingsvezels, 'gezonde' vetten, vitamine B en vitamine E. Allemaal belangrijke voedingsstoffen die onmisbaar zijn voor ons.

Gelukkig biedt Kellogg's een aantal kant-en-klare volkoren ontbijtgranen aan, waaronder Honey Loops en de producten van ons merk All-Bran. Met deze verschillende populaire Kellogg's-producten krijgt je gezin makkelijk de nodige volkorengranen binnen.

*Het is belangrijk een gevarieerde, evenwichtig voeding en een gezonde levenstijl te hebben.