Vitaminen & mineralen toevoegen

Vitaminen & mineralen toevoegen

Dagelijks moet we vitaminen en mineralen uit onze voeding halen

Dagelijks moet we vitaminen en mineralen uit onze voeding halen. Ontbijtgranen, en andere voedingsmiddelen, spelen een belangrijke rol voor de inname van deze essentiële voedingsstoffen.

De ingrediënten van de ontbijtgranen vormen een nutritionele voordeel.Zo brengen ze koolhydraten en vezels aan. Maar wist u dat ze ook essentiële vitaminen en mineralen bevatten ?

De kracht van verrijking

Bij verrijking worden vitaminen en mineralen toegevoegd aan voedingsmiddelen die ze niet van nature uit bevatten. Wij verrijken onze ontbijtgranen met voedingsstoffen zoals vitaminen van de B-groep (B1, B2, B3/PP, B6, B9 en B12), ijzer, en af en toe vitamine D, zink en calcium. Hierdoor voldoe je makkelijker aan de dagelijkse voedingsrichtlijnen voor deze vitaminen en mineralen.

Omdat we een groot aanbod van heerlijke, ontbijtgranen hebben, kun je de granen kiezen die het best zijn voor jou en jouw gezin. Zo krijg je op een lekkere manier de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt.

De kracht van de zon

In 2011 is Kellogg's gestart met het toevoegen van vitamine D aan alle ontbijtgranen voor kinderen.

Vitamine D draagt bij tot de groei en ontwikkeling van het beendergestel bij kinderen.*

*Het is belangrijk een gevarieerde, evenwichtig voeding en een gezonde levenstijl te hebben.

Vooral kinderen kunnen last krijgen van een vitamine D-tekort. Kinderen zijn steeds minder buiten waardoor ze mogelijk tekorten oplopen.

Door deze belangrijke vitamine toe te voegen aan onze ontbijtgranen voor kinderen trachten we tekorten te vermijden, en zo de behoeften aan vitamin D te dekken.

De zon is echter de beste manier om aan vitamine D te komen. Daarom is een evenwichtig en volwaardig ontbijt, met bijvoorbeeld verrijkte ontbijtgranen van Kellogg's, belangrijk zodat jij en jouw kinderen de dag goed beginnen.